Gedragstherapie

Elke hond doet wel eens iets dat we niet zo leuk vinden. Maar wat als het jouw hond is? En zijn ongewenste gedrag risico’s met zich meebrengt of zelfs gevaarlijk wordt? Zoals uitvallen aan de lijn bijvoorbeeld of achter fietsers of brommers willen aanjagen. Wat als het gedrag alleen maar erger wordt? Je hond gaat slopen of de hele tijd als jij weg bent blaffen? Dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen. Als Gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut kan ik je helpen. We gaan op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag en ik ga in kaart brengen wat er nodig is om het gedrag van jouw hond te veranderen.

Consult

We beginnen met een gedragsconsult. Ik stuur je van te voren een vragenlijst op, zodat ik vóór onze afspraak een beeld kan vormen van het probleemgedrag. Dan kom ik bij je op bezoek. Deze eerste afspraak duurt ongeveer anderhalf uur. We bespreken het probleem en gaan dieper in op mogelijke oorzaken van het ongewenste gedrag. Ik wil ook graag weten wat de ernst en de impact van het gedrag is. Soms wil ik het probleemgedrag zien – maar zeker niet als het gevaar oplevert of heel stressvol is voor de hond. Het kan ook wel eens zijn dat ik al wat met je hond oefen om te kijken hoe hij reageert. En je krijgt eerste adviezen en tips waar je zelf meteen mee aan de slag kunt.

Wil je meer begeleiding dan is het mogelijk het vanuit het consult een vervolgtraject in te gaan. Ik werk alleen met positieve trainingsmethodes.

Verslag

Alles wat we hebben besproken in het consult zet ik voor je op papier in het verslag dat je een aantal dagen later krijgt. Zo kun je nog eens rustig teruglezen wat ik heb gezien en wat mijn observaties waren. Natuurlijk staan ook de adviezen en tips in dit verslag.

Vervolgtraject

Om dan met het ombuigen van het gedrag aan de slag te gaan, kun je ook mijn hulp inschakelen. De trainingen zijn gebaseerd op het tempo van de hond die ik voor me heb. Ook hou ik rekening met wat haalbaar is voor jou als eigenaar.  Ik denk graag in mogelijkheden en probeer overal wel een oplossing voor te vinden. Ik zet me voor 100% in voor mijn klanten en werk alleen met mensen die zich ook 100% inzetten voor hun hond. 

Het kan zijn dat er meerdere afspraken nodig zijn om het gedrag te gaan veranderen. Ik hoor graag wat jouw wensen zijn om zo een vervolgtraject op maat aan te kunnen bieden. We gaan voor een mooie samenwerking.

Verandering kost tijd

Verwacht geen wonderen van je hond. Want helaas bestaat er voor de meeste gedragsproblemen geen snelle oplossing. Maar wil je echt met het gedrag van je hond aan de slag, dan is hondengedragstherapie een eerste stap. Je hond kan het echter niet alleen. Je zult zelf ook veel tijd en energie moeten investeren om het gedrag van je hond om te buigen of te gaan leren voorkomen. DIt is niet altijd een gemakkelijk weg en vergt veel doorzettingsvermogen van jou als eigenaar. Maar het is de investering meer dan waard.

Een gedragsconsult is geschikt voor jou en je hond als je:
  • Bereid bent om ook naar jezelf te kijken.
  • Niet op zoek bent naar een quick fix.
  • Veel over hondengedrag wilt leren.
  • Bereid bent om het leven van je hond (en dus jezelf) anders in te richten.
  • Bereid bent je hond na te laten kijken door een medisch specialist.
  • In het tempo van je hond wilt werken. 
  • Open staat voor nieuwe inzichten.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, dan hoor ik graag van je!