Gedragstherapie

Elke hond doet wel eens iets dat we niet zo leuk vinden. Maar wat als dit ongewenste gedrag risico’s met zich meebrengt of zelfs gevaarlijk wordt? Zoals uitvallen aan de lijn bijvoorbeeld of achter fietsers of brommers willen aanjagen. Wat als het gedrag alleen maar erger wordt? Je hond gaat slopen of de hele tijd als jij weg bent blaffen? Dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen. Als Gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut kan ik je helpen. We gaan op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag en ik ga in kaart brengen wat er nodig is om het gedrag van jouw hond te veranderen.

Consult

We beginnen met een gedragsconsult. Hiervoor stuur ik je een vragenlijst op. Zo kan ik vóór onze afspraak een beeld vormen van het probleemgedrag. Dan kom ik bij je op bezoek. Deze eerste afspraak duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op mogelijke oorzaken van het ongewenste gedrag. Ik wil ook graag weten wat de ernst en de impact van het gedrag is. Indien mogelijk wil ik het probleemgedrag zien – maar zeker niet als het gevaar oplevert of heel stressvol is voor de hond. Vaak oefen ik al wel wat met je hond om een eerste stap te zetten. En je krijgt eerste adviezen en tips waar je zelf meteen mee aan de slag kunt

Verslag

Alles wat we hebben besproken in het consult kan ik voor je op papier zetten. Zo kun je nog eens rustig teruglezen wat ik heb gezien en wat mijn observaties waren. Natuurlijk staan ook de adviezen en tips in dit verslag.

Vervolgtraject

Het kan zijn dat er meerdere afspraken nodig zijn om het gedrag van je hond de gewenste kan op te buigen. Ik hoor graag wat jouw wensen zijn om zo een vervolgtraject op maat aan te kunnen bieden. We gaan voor een mooie samenwerking tussen gedragstherapeut voor honden, hond en eigenaar.

Verandering kost tijd

Verwacht geen wonderen van je hond. Want helaas bestaat er voor de meeste gedragsproblemen geen snelle oplossing. Maar wil je echt met het gedrag van je hond aan de slag, dan is hondengedragstherapie een eerste stap. Je hond kan het echter niet alleen. Je zult zelf ook veel tijd en energie moeten investeren om het gedrag van je hond om te buigen of te gaan leren voorkomen. DIt is niet altijd een gemakkelijk weg en vergt veel doorzettingsvermogen van jou als eigenaar. Maar het is de investering meer dan waard.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, dan hoor ik graag van je!