(Thuis) Instructie

Heb je een puberende hond? Of een volwassen hond waar je mee aan de slag wilt? Trekt hij aan de lijn? Of heeft je puber bananen in zijn oren? Wil je een gehoorzamere hond die beter op jou let buiten? Daar kunnen we allemaal mee aan de slag tijdens de thuis instructie.

Puberteit

De puberteit is een moeilijke periode voor honden. Want ze zien er (ook voor andere honden) al bijna uit als een volwassen hond, maar in hun hoofd zijn ze soms nog pup. En dat leidt wel eens tot conflicten. Ondanks je goede opvoeding kan je viervoeter ineens allerlei vreemd gedrag vertonen. Achter dingen aanjagen, grommen, blaffen, slopen of ineens hard aan de lijn trekken. Je lieve pup verandert ineens in een ongeleid projectiel. En dat kan heel frustrerend zijn. Maar juist in deze periode is het belangrijk om je hond goed te begeleiden! Ik kan je daarbij helpen.

Tijdens deze 1-op-1 begeleiding ga ik je uitleg geven over wat de puberteit met je hond doet, waarom hij ineens ontzettend slecht luistert en wat er allemaal in zijn lijf gebeurt. Ik ga je leren hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen en hoe je gewenst gedrag kunt aanleren. We gaan in de praktijk aan de slag met wat je allemaal kunt doen, wat je hem kunt leren, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond (weer) voor jou kiest! En natuurlijk krijg je antwoord op alle vragen die je hebt.

Trainen met een volwassen hond

Heb je juist een volwassen hond waar je weer eens wat mee wilt gaan doen? Of heb je misschien een herplaatser uit het asiel of uit het buitenland? Trekt hij aan de lijn? Is hij alleen maar met zijn omgeving bezig tijdens het wandelen? Komt hij niet als je hem buiten roept? Of heeft hij gewoon nog niet zo veel geleerd? Laten we hier samen mee aan de slag gaan. Als jij je hond wilt helpen en beter wilt begrijpen, dan kunnen we in mijn 1-op-1 lessen hiermee aan de slag.

Privélessen

We beginnen altijd met een thuis/theorieles. Het is belangrijk voor mij om jou en je hond in jullie thuissituatie te zien om echt te begrijpen wat er speelt. Tijdens deze eerste les van ongeveer 1,5 uur gaan we kijken wat er speelt. Ik ga je inzicht geven in hoe je hond denkt, hoe hij leert, wat er in hem omgaat om vooral hoe je daarmee kunt omgaan. Daarna gaan we in de individuele praktijklessen echt aan de slag. Het kan zijn dat we thuis, in de woonwijk of losloopgebied afspreken of juist op de locatie waar je specifiek iets wil oefenen. Een individuele privéles duurt ongeveer een uur en tussen de lessen door ben ik per mail of app bereikbaar. Hoeveel lessen je volgt, bepaal je zelf.

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Neem contact met me op!