Wie ben ik?

De hond en de eigenaar weer laten genieten van elkaar. Dat is waar ik het voor doe. Ik ben Hanneke Brandt, Kynologisch Instructeur, Gedragstherapeut én Puppycoach. Ik combineer mijn kennis en ervaring met geduld en enthousiasme. Dit is de sleutel om mensen weer te kunnen laten genieten van hun hond en honden weer te laten genieten van hun eigenaar.

Kynologisch instructeur

Ik vind het belangrijk en leuk om steeds nieuwe dingen te leren. Aan de Martin Gaus Academie ben ik opgeleid tot Kynologisch Instructeur én Kynologisch Gedragstherapeut met een specialisatie in puppy’s. Daarna ben ik verder gegaan met mijn kennis te verdiepen. Ik heb bij de Karen Pryor Academy in Amerika mijn diploma behaald voor Dog Trainer Professional en daarmee ben ik een van de weinige clicker gespecialiseerde Certified Training Partners in Europa.

Maar ik ben nooit uitgeleerd. Ik vind het heerlijk om te leren en om nieuwe dingen te ontdekken. Als kynologisch instructeur en gedragstherapeut volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik volg regelmatig bijscholingen, seminars en cursussen.

Ervaring

Ik heb een heel aantal jaren puppycurssussen en groepslessen gegeven op particuliere hondenscholen en bij de Kynologenvereniging Nieuwegein. Daar is mijn passie voor lesgeven ontstaan.

Tijdens de 2 jaar die ik heb gewerkt als Instructeur Puppy en Pleeggezinnen bij KNGF Geleidehonden heb ik een schat aan waardevolle informatie kunnen verzamelen over het grootbrengen van pups die later blindegeleidehond moeten worden.

En de afgelopen 4 jaar ben ik een paar dagen per week actief als instructeur voor Stichting Dutch Cell Dogs. Tijdens het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs werken gedetineerden en asielhonden samen om beide een betere kans op een mooie toekomst te krijgen. De honden worden uitsluitend positief getraind en dat werpt zijn vruchten af voor zowel de honden als de gedetineerden.

Puppycoach

Naast mijn werk als Instructeur voor Dutch Cell Dogs, ben ik vooral bezig met het thuis begeleiden van mensen met hun pups. Tijdens deze puppycoaching, werk ik met pups en hun eigenaren om ze als team een goede start te geven.

Thuis instructeur

Als thuis instructeur kom ik bij de mensen thuis. Dit is een uitkomst voor mensen die onregelmatige diensten werken, of niet met hun hond naar een hondenschool willen, maar wél met hun hond willen trainen. In deze één-op-één trainingen kan ik echt ingaan op wat de mensen met hun hond willen leren. Of het nu gaat om een puberhond die ineens niet meer willen luisteren of een oudere hond of herplaatser die wat extra begeleiding nodig heeft, Elke hond kan nog iets leren!

Gedragstherapiepraktijk

Als het gedrag van een hond echt problematisch is, dan ga ik in mijn gedragstherapiepraktijk in de weer met eigenaren en honden. Samen gaan we op zoek naar een manier om het ongewenste gedrag van de hond weer om te buigen naar gewenst gedrag.

Lid NVGH

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor Honden NVGH.