Wie ben ik?

De hond en de eigenaar weer laten genieten van elkaar. Dat is waar ik het voor doe. Ik ben Hanneke Brandt, Kynologisch Instructeur, Gedragstherapeut én Puppycoach. Ik combineer mijn kennis en ervaring met geduld en enthousiasme. Dit is de sleutel om mensen weer te kunnen laten genieten van hun hond en honden weer te laten genieten van hun eigenaar.

Kynologisch professional

Ik vind het belangrijk en leuk om steeds nieuwe dingen te leren. Aan de Martin Gaus Academie ben ik opgeleid tot Kynologisch Instructeur én Kynologisch Gedragstherapeut met een specialisatie in puppy’s. Daarna ben ik verder gegaan met mijn kennis te verdiepen. Ik heb bij de Karen Pryor Academy in Amerika mijn diploma behaald voor Dog Trainer Professional en daarmee ben ik een van de weinige clicker gespecialiseerde Certified Training Partners in Europa.

Momenteel ben ik bezig met een opleiding over de emoties bij dieren. Een prachtige verdieping in mijn kennis, die veel inzicht geeft over hoe honden zich voelen onder bepaalde omstandigheden en waarom ze dus bepaald gedrag laten zien. Dit geeft de eigenaar waardevolle informatie en beter begrip.

Maar ik ben nooit uitgeleerd. Ik vind het heerlijk om te leren en om nieuwe dingen te ontdekken. Als kynologisch instructeur en gedragstherapeut volg ik alle ontwikkelingen op de voet. Ik volg regelmatig bijscholingen, seminars en cursussen.

Ervaring

Ik heb een heel aantal jaren puppycurssussen en groepslessen gegeven op particuliere hondenscholen en bij de Kynologenvereniging Nieuwegein. Daar is mijn passie voor lesgeven ontstaan.

Tijdens de 2 jaar die ik heb gewerkt als Instructeur Puppy en Pleeggezinnen bij KNGF Geleidehonden heb ik een schat aan waardevolle informatie kunnen verzamelen over het grootbrengen van pups die later blindegeleidehond moeten worden.

En de afgelopen 5 jaar ben ik een 2 dagen per week actief als instructeur voor Stichting Dutch Cell Dogs. Tijdens het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs werken gedetineerden en asielhonden samen om beide een betere kans op een mooie toekomst te krijgen. De honden worden uitsluitend positief getraind en dat werpt zijn vruchten af voor zowel de honden als de gedetineerden.

Puppycoach

Maar het belangrijkse werk dat ik doe, is mensen en hun honden thuis begeleiden. Bij een thuis puppy training werk met pups en hun eigenaren om ze als team een goede start te geven. We leren de basis dingen, zoals wandelen zonder trekken, veilig spelen, hier komen. Allemaal comfortabel vanuit thuis.

Thuis instructeur

Maar ook volwassen honden geef ik thuis training. Dit is een uitkomst voor mensen die onregelmatige diensten werken, of niet met hun hond naar een hondenschool willen of kunnen, maar wél met hun hond willen trainen. In deze één-op-één trainingen kan ik echt ingaan op wat de mensen met hun hond willen leren. Of het nu gaat om een puberhond die ineens niet meer willen luisteren of een oudere hond of herplaatser die wat extra begeleiding nodig heeft, Elke hond kan nog iets leren!

Gedragstherapie

Als het gedrag van een hond echt problematisch is, dan ga ik in mijn gedragstherapiepraktijk in de weer met eigenaren en honden. Samen gaan we op zoek naar een manier om het ongewenste gedrag van de hond te gaan begrijpen en in kaart te brengen om het vervolgens om te buigen naar gewenst gedrag. We werken altijd vanuit rust, verbinding en positiviteit.

Lid NVGH

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor Honden NVGH.